Kızım Güniz’in ilk başlarda hem gündüz hem de gece uykuları sorunsuzdu. Ayaktayken kucağımızda hafif salınarak uyutup yatağına koyuyorduk uyanmadan uykularını tamamlıyordu.
4 aylıkken influenza oldu ve yatay pozisyonda burnu çok tıkanıyor diye gündüzleri kucağımızda uyutmaya başladık. Geceleri ise yatağında devam ediyorduk. Gün geçtikçe gündüz uykuları yarım saati geçmemeye başladı. Kucakta uyumaya alışmıştı. Arabada veya pusetinde de uyumuyordu.
Geceleri hala yatağında sorunsuz uyuduğu için başta bu durumu önemsemedik. “Nasıl olsa gece uyuyor gündüz de kucağımızda uyuturuz bir şey olmaz” diye düşünüp bu şekilde günleri geçirmeye başladık.
Fakat ek gıda süreci ile birlikte gündüz hiç bir işe yetişememeye kızıma yeteri kadar zaman ayıramamaya başladım. Kucağımda uyuduğu için uyanık olduğu zamanlarda sürekli bir iş yapmam ona yemek hazırlamam gerekiyordu. Onunla oynayacağım eğleneceğim vakti ev işlerini yetiştirmekle geçiyordum bu da beni üzmeye başlamıştı. Dışarıda da uyumadığı için evden çıkmaya çekinir olmuştum. Üstüne bir de 6. ay doktor kontrolünde doktorumuz zamanla gece uykuları da etkilenir deyince hemen eğitime başlamamız gerektiğine karar verdim.
Eğitim öncesinde de Cansu hanım’ı instagramdan takip ediyor yazılarını düzenli okuyordum. Bir gün uyku eğitimi vermeye karar verirsem kendisine danışacağıma en başından karar vermiştim.
Corona sebebiyle evde olduğumuz bu dönem de eşimle birlikte eğitime başlayalım dedik. Cansu hanım tüm detayı ile ne yapacağımız nasıl uygulayacağımızı anlattı. Basma kalıp bilgiler vermek yerine neyi neden yaptığımızı detaylı anlatarak işin mantığını anlamamızı sağladı bu da eğitimi uygulamamızı kolaylaştırdı. 3. gün ile birlikte emeklerimizin karşılığını almaya başladık ve bu bizi hem eğitimi uygulama konusunda motive etti hem de tüm işlerimize yetişebilmeye kendimize zaman ayırabilmeye başladık.
Şimdi Güniz’i yatağına koyuyoruz ve kendi kendine uykuya dalışını kameradan izliyoruz. Cansu hanım sayesinde zamanımız bize geri döndü…